dilluns, 30 de març de 2015

TOTALITARISME

Durant la segona guerra mundial va passar una de les pitjors ideologies de la història on onze milions de víctimes innocents ho van patir pitjor que ningú, el totalitarisme.
Jo des de petita n'he sentit a parlar sobre els sistemes totalitaris i sobretot d'un, el d'alemanya; sempre tothom em deia que era molt dolent, i quan algun company meu en dibuixava el signe que els representa, el professor/a els hi feia esborrar immediatament, però mai ningú m'explicava mai perquè, que havien fet, perquè eren tant dolents, fins ara.
Primer de tot vam començar per les seves característiques, quan un país es podia considerar un país totalitari: per exemple, quan era antidemocràtic, quan era partit únic, entre d'altres.
Després en grups vam triar un camp de concentració i teniem que explicar-lo, al meu grup vam triar el Treblinka, un camp d'extermini nazi on només funcionant un any va matar a 80.000 persones innocents com a mínim.

El que no puc oblidar d'aquest treball, és que mentre el feia per informar-me millor, vaig llegir un testimoni alemany, on explicava com veia els cossos mort mentre els cremaven, no ho recomano ha ningú de llegir-ho, massa realista i sense cor.
Un cop ja enteníem el funcionament intern del totalitarisme i havíem vist alguns exemples de les bogeries que arribaven a fer, la professora ens va preguntar si crèiem que s'hagés pogut repetir, vam respondre que no, però ens equivocàvem, ens va ensenyar un mapa amb països on havia passat; després ens va preguntar si crèiem que podria tornar ha repetir, nosaltres vam dir que esperàvem pel que fos que no tornès ha passar; llavors perquè ho descobríssim nosaltres mateixos vam investigar l'estat islàmic a veure si tenia les mateixes característiques, desgraciadament majoritàriament ho tenia.
Finalment tots vam escriure les nostres conclusions finals sobre el totalitarisme en un bloc, on parlava sobre la visió d'una jueva que va viure la segona guerra mundial encara que des de Amèrica, ella va intenta explicar-ho tant objectivament com va poder, encara que va tenir crítiques per això, i nosaltres subjectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada