diumenge, 7 de juny de 2015

La Guerra Freda

Després de la brutal segona guerra mundial, va haver una conseqüència molt important que va marcar el futur del món: van aparèixer dos superpotències, Estats Units capitalista i la URSS comunista. Amb les seves dos ideologies, van voler dominar el món, cada un pel seu camí, això va fer que hi haguessin molts conflictes, i que ells intentessin aconseguir països aliats.
Al estudiar-ho me'n vaig adonar de com ells (segons la meva opinió) se sentien superiors a la resta i els tractaven com joguets, els buscaven només per a propi benefici, sense importa'l-si els milers de víctimes que hi havia al darrere.
Una altra conseqüència va ser la descolonització de molts països, d' Àsia i d' Àfrica; la que va canviar la formar de veure els conflictes i com solucionar-ho va ser a l' Índia, on Gandhi es va poder independitzar sense una guerra, tot es va aconseguir amb una negociació, cosa que no s'havia fet mai.
A altres països van haver-hi guerres i algunes negociacions; és curios perquè darrere de algunes independències hi havia els Estats Units o la URSS, tot una ''coincidència''.
L'important és que al final molts països van aconseguir ser descolonitzats territorial-ment, però molts encara ho són econòmicament, són ven dependents.

Aquí és on els nostres camins es separen, on aquest bolc acaba, ja que no hi ha més història contemporània per explicar, això si me'n vaig ben contenta, ja que durant aquest curs he estudiat el passant del món per poder entendre'l millor, per conèixer millor la societat actual en que estem, i he aconseguit veure el món i els països d'una altra manera; veient qui
mana en realitat i com ho controla. Haig de dir que m'ha agradat tenir aquest bloc, ja que ha sigut el racó on he pogut expressar que en pensava del que estava estudiant.
GRÀCIES PER LLEGIM I FINS LA PRÒXIMA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada