dimecres, 4 de maig de 2016

Arriba la fi

S'està acabant el curs, i en conseqüència el temari d'història, on ara toca el període de Transició. Hi ha discrepàncies de quan va acabar la Transició, segons alguns historiadors va acabar en el moment en què el PSOE al 'any 1982 va guanyar; per altres va ser al 1986 quan Espanya va entrar a la UE; i també hi ha un sector minoritari que ho contextualitza el 1996, quan va guanyar el PP, amb Aznar com a president.
Per poder buscar la meva opinió de quan va acabar el període de Transició, haig de saber què és.
Transició és un procés polític no violent pel qual una comunitat modifica la seva forma de governar-se. Sabent això, jo considero que la Transició va finalitzar el 1982, quan va guanyar un partit d'esquerres, triat pel poble a partir d'unes eleccions amb sufragi universal i instaurant un seguit de reformes per actualitzar la població espanyola.
Després d'haver estudiat el franquisme i la Transició, sovint penso que la societat espanyola era més demòcrata a finals del segle XX que no pas avui en dia; no entenc com un partit que va sorgir d'una dictadura, d'un totalitarista, al segle XXI aconsegueixi la majoria absoluta!
Penso que Espanya està molt endarrerida socialment, políticament i ideològicament; és hora que pugin al poder algun partit nou, del poble, que cregui en la democràcia, sense corrupció, i que no tingui els seus inicis en una dictadura.
He estat escoltant conferències, llegint llibres, fent treballs i veig que Espanya té potencial per ser un bon país, amb una bona educació, amb gent "madura", però li falta uns polítics modernitzats, racionals. En definitiva Espanya s'ha de modernitzar políticament i ideològicament, ja que no hi ha una democràcia forta ni uns polítics que sàpiguen negociar, perquè em cau la cara de vergonya quan veig com intenten ser presidents, a vegades penso que he vist nens petits més madurs que ells a l'hora de negociar; però el problema és que no és el pati de l'escola, se suposa que estan dirigint un país.
Ara sí que si, toca acomiadar-nos, dir que durant aquest curs he pogut entendre perquè Espanya està com està, però això no és cap excusa, toca canviar-ho, modificar-ho per un país més intel·lectual.
Vull donar les gràcies a qui m'ha ensenyat tot això, ara sóc una persona amb la ment més oberta, observant que hi ha moltes coses que s'han de canviar, i no només a Espanya, sinó a tot el món, i som nosaltres, les noves generacions qui ho ha de fer, i jo gràcies a tot el que s'hem ha ensenyat, intentaré fer-ho, sigui amb el meu vot, sigui amb el meu treball; això no és res més que el començament.
Gràcies per a tot, i espero que no sigui un adéu per sempre, simplement un fins després. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada