dijous, 24 de març de 2016

On és la veritat?

Quan un estudia la Guerra Civil Espanyola, li expliquen que els de dretes van fer un cop d'estat què va acabar malament i això va conduir a la guerra civil, i posteriorment al franquisme, cosa que t'expliquen que era molt dolenta i dura, però a la realitat no tothom ho veu així, i això s'ha de respectar.
Però una cosa és la llibertat de paraula i l'altra és que l'estat ho escolleix-hi, dient que Franco era un militar prudent i professional, així que toca veure i explicar les veritats i mentides d'aquesta conferència.
La tesi central és què van ser els representants del règim democràtic (el Front Popular), i no qui van aixecar les armes, els responsables de què estrallés la Guerra Civil:
Stanley G. Payne "no descartaría una crisis total del sistema" en EspañaA part de com menciona als d'esquerra com un règim, on l'època en què ells van governar va ser la destrucció de la democràcia, un frau democràtic, cosa que realment no ho era; però això acostuma a passar, el de l'altre bàndol l'acusa de coses que segurament són certes o no, encara que en aquest cas era al revés, tot del que acusava la dreta a l'esquerra en la realitat era la dreta qui ho feia, com a exemple, a part dels que ja s'han mencionat anteriorment, deien que havien manipulat les eleccions perquè guanyés el Front Popular, quan ells antigament ho havien fet. 
Acusen a l'esquerra com el responsable de l'esclat de la guerra, en veritat van ser els dos, ja que estaven en costats molt radicals, però el cop d'estat va ser el punt que va fer que esclatés tot, tota la ràbia i comencés la guerra.
Per destacar hi ha que acusa als republicans de tenir gent a la política semblant a l'Alemanya Nazi, quan els franquistes eren qui tenien una ideologia feixista.
Un cop llegit l'article, m'he n'adono que tal com explica les coses, si no m'ho aguessin explicat abans m'hauria cregut aquesta com la real, arribant a la conclusió de:
Qui explica la veritat? Quina és? I, com sabem que el què ens expliquen és el que realment va passar?
L'únic què podem fer és escoltar-ho tot, però no creure'ns res, i finalment fer nosaltres les nostres idees sobre què va passar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada