diumenge, 6 de març de 2016

Inici de la Guerra Civil Espanola

Jo com a estudiant d'història i com a persona integrada en la societat, he descobert que des dels inicis dels temps, es necessita posar la culpa a algun fet, per explicar un altre.
Enllaçant la guerra Civil Espanyola amb què he explicat anteriorment, la guerra és fruit del fracàs del pronunciament del 18 de juliol de 1936?
Una guerra de 4 anys, 500.000 morts, 1000 famílies destruïdes, fills sense pares, tot això s'explica per un simple fracàs de pronunciament?
Jo estic completament desacord, ja que darrere de tot això hi havia l'Espanya conservadora de fa centenars d'anys, i la nova Espanya que es va crear durant la Segona República Espanyola.
Durant els últims anys abans de la guerra, els dos bàndols es van separar encara més, i més radicals en alguns casos, fins a arribar un punt en què no hi havia comunicació entre ells, i cada un va seguir el seu camí com millor creia que ho era; els conservadors com durant molt de temps es va fer a Espanya quan creien que la cosa anava malament va intentar un cop d'estat, mentre, el bàndol republicà, intentant formar una nova Espanya i fart de com ho volien arreglar sempre els més conservadors, volien demostrar que no eren dèbils.
En conclusió, els dos bàndols, amb les seves discrepàncies van aprofitar l'oportunitat, o excusa per poder lluitar contra l'altre, i tot un país, tota una població van ser les víctimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada