dilluns, 16 de febrer de 2015

Revelión en la granja

Resultat d'imatges de rebelión en la granjaDesprés d'estudiar la primera guerra mundial vam fer la Revolució Russa ja que van enllaçades; per fer-ho vam primer recordar que va passar i vam veure la pel·lícula Revelión en la granja  perquè està inspirada en la Revolució Russa.
En la pel·lícula, es veu que després d'haver fet fora el seu amo (Nicolau I I en la Revolució), a càrrec d'un líder treballen tots junts per tirar el país endavant (comunisme), però que hi ha algú, que no està d'acord en qui mana, com es dirigeix i qui ho dirigeix; així que es prepara per anar preparant per pujar en el poder, tenir-lo tot ell i amb el poble dominat.
En la pel·lícula Napoleón (Stalin en la Revolució), quan  ell puja al poder, perquè ha destruït tots els seus contrincants, es torna malvat, pensa i actua com un totalitarisme i amb despotisme il·lustrat; encara que fa creure als animals que encara estan en comunisme.
Arriba un moment que ell es torna com l'antic amo, dorm al seu llit, només mana ell, tothom fa el que ell diu i canvia la constitució que havien fet en la revolució a favor seu.
S'observa com té un culte a la personalitat, amb fotos seves a tota la granja; com fa reunions amb altres porcs d'altres granges (on tots es creuen superiors a la resta dels animals) per expandir les seves idees a la resta del món, i és allà on els animals de la granja es revelen i acaben amb el totalitarisme de Napoleón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada