dimecres, 26 de novembre de 2014

Tintín en el Congo

Com ja se sap, en la història després de la revolució industrial, va venir un gran moviment imperialisme, el que nosaltres estem estudiant aquests dies, observem i analitzem les metròpolis europees com anaven a explorar i ocupar nous territoris. i un altre aspecte important, quina mentalitat tenien les metròpolis, i com veien a la colònia.
per això ens vam dedicar a analitzar vinyetes del famós còmic de Tintín en el Congo, on els autors del còmic tenen la mentalitat europea; o es podria dir racisme, del qual el van denunciar.
Cadascú triava la vinyeta que volgués i esmentava quines parts del imperialisme es podien veure, en el meu cas eren els següents:
-Factors econòmics: les metròpolis invertien en obres públiques a les colònies. ( en aquest cas l'escola)
-Factors ideològics: eren racistes, es creien superiors, volien cristianitzar als pobles endarrerits i ocupaven nous territoris. ( Tintín està en una posició dominant i autoritària, ell és creu més llest i millor que els alumnes; el gos vigila, això vol dir que creu que té més autoritat que els alumnes).
Per la meva part doncs em sap greu que la gent cregués i creu que un ésser humà és superior a un altre, per la diferència de pell, cultura o forma de vida, que una vida és una vida, i alguns tractaven als colonitzats com animals, com si la vida de l'altre no fos important; encara que entenc que abans la vida no s'apreciava com s'aprecia ara, per la diferència de mentalitat dels segles i la forma de vida i de veure-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada