dimecres, 5 de novembre de 2014

DAENS

A continuació de la revolució francesa ens vam dedicar a observar i analitzar la revolució industrial, i ho vam fer amb un bon cas pràctic, la pel·lícula Daens que ens il·lustra molt bé com vivia tothom en aquella època, a continuació us explicaré la sinopsi de la pel·lícula:
El pare Daens porta problemes a l'església i el van traslladar a el seu poble natal, Aalst, allí descobrirà les condicions de vida que tenen els obrers, les desigualtats que hi ha i l'abús de poder dels rics. Durant el temps que hi serà, ajudarà perquè això comenci a canviar.

Després de veure la pel·lícula, he pogut entendre millor que era la revolució industrial i com era tractat el poble, les desigualtats que hi havia, lo poc important que era una vida, ja que morien persones molt sovint, i m'estranyava que els hi semblés tan normal i fins i tot en alguns moments ni es plorava ni s'enyorava la persona perduda.
Un altre aspecte que m'ha impactat bastant ha sigut el tractament de les dones, sense drets, semblaven que només servien per fer fills; que cobressin menys que els homes, pel simple fet de ser dones, una cosa impensable per a mi, però haig de donar les gràcies per haver nascut en aquesta època i no pas més endarrere.
La pel·lícula en si, m'ha ajudat a entendre la revolució industrial ja que he pogut observar les característiques de la revolució, un exemple, la revolució del transport.
M'hauria agradat haver vist a la pel·lícula algun exemple de revolució agrària, o esmentar-ho en algun moment, o l'expansió del comerç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada